Naar boven

Nieuws

Kennismaken met MTbook?

MTbook maakt kennisuitwisseling tussen ziekenhuizen gemakkelijk!

MTbook maakt kennisuitwisseling tussen ziekenhuizen gemakkelijk!

26 april 2017

Het MTbook platform is ervoor bedoeld om de kwaliteit en veiligheid van de Medische technologie te vergroten. De discussiefunctionaliteit s hierin enorm waardevol. In deze blogpost is te lezen hoe deze functionaliteit is gebruikt om een objectsoort kwalitatief te verbeteren. Daarnaast nemen we u graag mee in de meest recente ontwikkelingen van ons platform.

Objectsoort verbeterd

Gezamenlijk objectsoorten kwalitatief beter maken is één van de doelen binnen MTbook. Bij objectsoorten binnen MTbook is het mogelijk om een discussie te starten indien u van mening bent dat er een mutatie op een objectsoort moet plaatsvinden. De heer J. Huizing van Treant Zorggroep deed dit voor het objectsoort Steelco DS 800. Zijn input heeft er toe geleid dat de AOC-codering voor dit objectsoort is verbeterd.

De discussie die is ontstaan bij de Steelco DS 800

Als u zelf ook een discussie wilt starten bij een objectsoort omdat hierover vragen zijn of omdat er een mutatievraag is, dan kunt u binnen MTbook naar het objectsoort navigeren en kiezen voor de tab ‘Discussie’.

MTbook ontwikkelt door

Het MTbook platform wordt continu doorontwikkeld. Iedere twee weken vindt er een release plaats waarin nieuwe functionaliteiten worden gerealiseerd. Hieronder vind u een overzicht met punten waaraan de komende releases gewerkt wordt:

 • De mogelijkheid om de inventarislijst aan te leveren in Excel formaat en vervolgens te vergelijken met de MTbook dataset.
 • Een checklistbuilder die Logic Medical gaat gebruiken om inspectieregels voor onderhoudsplannen te maken. Deze werklijsten zullen tevens beschikbaar worden voor de koppeling met Ultimo R2 2016.
 • De export richting Ultimo (R2 2016) versturen op basis van de eigen objectsoorten inventaris.
 • Statusindicatie van de aangevraagde objectsoorten.
 • De mogelijkheden en kracht van de discussiefunctionaliteit verder door-ontwikkelen, zodat niet alleen u met de content-partner discussieert, maar ook andere gebruikers de discussie kunnen opmerken om tevens te kunnen deelnemen.

MTbook weetjes

Wist u dat:

 • MTbook inmiddels 9959 objectsoorten bevat waarvan er 9716 actief zijn?
 • Onze content partner Logic Medical wekelijks nieuwe objectsoorten toevoegt en wijzigt?
 • Dat er sinds afgelopen maart 135 nieuwe objectsoorten zijn toegevoegd?
 • Alleen al in April 101 nieuwe objectsoorten door gebruikmakende organisaties zijn aangevraagd?
 • De objectsoorten en classificaties binnen MTbook in april 45 keer is aangeroepen met behulp van Ultimo door verschillende organisaties?
 • MTbook een ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd product is?
 • Er vrijblijvend een demo MTbook kan worden aangevraagd door het formulier in de groene balk boven aan de pagina in te vullen?

Scrol naar de top van deze pagina om je naam en e-mailadres achter te laten voor een demo aanvraag.

Benieuwd naar de ontwikkelingen?

Per release kunt u zien wat er gewijzigd is. De beschrijving van de wijzigingen vind u in de release-notes. Klik hiervoor op het huidige versienummer binnen de MTbook applicatie (alleen mogelijk voor abonnementhouders).

Een bijdrage van Jurriën Philips